A felfekvés kezelés és megelőzés módszerei

Felfekvés kezelés
Felfekvés kezelés

A gondozásra szoruló fekvőbetegeknél gyakran a mozgás hiánya jelenti a legnagyobb problémát. Az izmaik elsorvadnak, és a felfekvések jelei is megjelenhetnek idővel. Ezek a problémák azonban megelőzhetők egy kis odafigyeléssel.

A végtagok rendszeres tornáztatása hatékony ellenszere lehet az izomsorvadásnak. A felfekvés kezelés, illetve megelőzése pedig úgy oldható meg, ha időnként átfordítjuk a beteget egyik vagy másik oldalára.

Ha ugyanis állandóan a hátán fekszik, akkor hamar megjelenhetnek a felfekvés tünetei. A bőrsejtek elhalnak azokon a területeken, ahol a legnagyobb nyomás éri azokat. Ez sebesedéshez vezet, ami további gondot okozhat, ha elfertőződik.

Ha már megjelentek a sebek, akkor is tehetünk még valamit, hogy megakadályozzuk a tovább terjedésüket, illetve az elfertőzést. A felfekvés kezelés különböző gyógyhatású krémekkel is lehetséges. Ezek a készítmények elősegítik a fertőzések megszűnését és a sebek eltűnését. A felfekvés kezelés helyett azonban érdemesebb a megelőzésre törekedni, a beteg rendszeres forgatásával.

Print Friendly, PDF & Email