Csaptelep szerelés – mikor kell szakértőt hívni?

Csaptelep szerelés

Ami elromolhat, az el is romlik, tartja a mondás. Ezen sajnálatos tény alól a házi készülékek, berendezések meghibásodása sem kivétel. Abban az esetben, ha azt vesszük észre, hogy valamelyik eszköz meghibásodott, nyitva áll előttünk a választás, miszerint szerelőt hívunk, vagy mi magunk látunk neki a szóban forgó dolog megjavításához.

A csaptelep szerelése nem lehetetlen feladat, ha érzünk magunkban kellő felkészültséget, mert némi utánajárással könnyen elvégezhető a szerelés. Ha a csap csöpög, folyik, akkor semmiképp ne halasszuk a megjavítását, hiszen a probléma gyors felismerése és kezelése sok későbbi gondtól kímél meg bennünket.

A csaptelep szerelés, mint folyamat, több egyszerű lépésből áll, amelyek között a legelső a főcsap elzárása. A legtöbb otthonban a fő vízelzáró csap a vízóra előtt található. Nem árt, ha mindig kéznél tartunk egy régi ruhadarabot, hiszen a szerelvények meglazítása során még találkozhatunk egy kevés vízzel. Miután a villáskulcs segítségével meglazítottuk és szétszedtük a csatlakozókat, egy külső csavarmenettel ellátott csőre leszünk figyelmesek, ami a munkalap nyílásán keresztül észrevehetően kiemelkedik.

Az anyacsavar meglazítása után könnyen eltávolíthatjuk a rögzítő lemezt, így képesek leszünk kiemelni a lecserélni kívánt csaptelepet és felhelyezni az újat. A csaptelep szerelése közben, természetesen fennállhatnak olyan nem várt tényezők is, amelyek megnehezíthetik a munkánkat, mint például a lyuk fúrása. Ebben az esetben bátran kérjünk professzionális segítséget a csaptelep szerelés mestereitől!

Print Friendly, PDF & Email