Izomlazító krém nemcsak sportolóknak

Izomlazító krém

Bizonyára már sokan tapasztaltuk, hogy sportolás vagy munka közben izmaink begörcsölnek, megmerevednek és ezt gyakran fájdalom is kíséri. Szerencsére adott az izomlazító krém, ami könnyen és vény nélkül beszerezhető, ezáltal pedig sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Ha aktívan sportolunk, megterhelő fizikai munkát végzünk vagy krónikus mozgásszervi elváltozással küzdünk, sokat segíthetnek az ilyen készítmények, amelyek rendszeres használatával enyhülhetnek a panaszok.

Az izomlazító krém tehát egyrészt a sérülés utáni regenerációban segít, másrészt pedig az izom bemelegítésében játszik kiemelkedő szerepet, ezért sportolás előtt is ajánlott a használata. A bemelegítetlen, merev izom ugyanis sérülékenyebb, de ha rugalmas, akkor sokkal jobban terhelhető. Izomlazító krém vény nélküli vásárlása esetén azonban érdemes tájékozódni, hogy a különböző hatóanyagok milyen helyzetekben segítenek. Ezek általában két csoportra oszthatóak, sportolás előtti és utáni készítményekre.

Mindenesetre ezeket nem szabad összetéveszteni más jellegű krémekkel. Reumatikus eredetű gyulladásos panaszok, súlyosabb baleseti sérülések illetve krónikus izom- és ízületi megbetegedések esetén, a gyulladáscsökkentő kenőcs lesz az optimális gyógyír. Ezek azért jobbak, mint a különböző tabletták, mivel azok hosszabb időn át szedve, különböző mellékhatásokkal járnak, például gyomor- és bélrendszeri panaszokat, de akár gyomorfekélyt is okozhatnak.

Viszont annak ellenére, hogy a legtöbb gyulladáscsökkentő kenőcs vény nélkül vásárolható meg, használatuk enyhe izomhúzódások, zúzódások és baleseti traumák kezelésére kifejezetten ajánlott. A súlyosabb sérülések, krónikus izom- és ízületi megbetegedések esetén, a kezelőorvos által felírt gyógyszer mellett, a tünetek enyhítésében és a regeneráció folyamatában nyújthat segítséget. Számos gyógynövény alapú gyulladáscsökkentő kenőcs is létezik, amelyek szintén vény nélkül elérhetőek a legtöbb patikában. Hatásuk a bennük található gyógynövényektől függ, hiszen azok hatóanyagai sem egyformák.

Print Friendly, PDF & Email