A kínzó, fájó izomláz elmulasztása

Izomláz elmulasztása
Izomláz elmulasztása

Ön is szeret sportolni? Gyakran előfordul, hogy egy-egy keményebb edzés következtében izomfájdalom lép fel, ami megkeseríti az elkövetkezendő pár napját? Esetleg annyira sajog valamelyik végtagja, hogy gondot okoz a mozgás? A fájdalmas és gyötrelmes izomláz elmulasztása bizony nem egyszerű feladat, ahogyan annak megelőzése sem. Azonban, ha eléggé felkészült és jól informált az ember, hamar kilábalhat belőle. A rendszeres sport mindenkinek ajánlott, ugyanis ezzel nagymértékben fokozható az egészségi állapot, azonban mint minden más tevékenységet, ennek az elvégzését is lehet rosszul csinálni.

Abban az esetben, ha a sportoló nem vigyáz eléggé, vagyis kihagyja a bemelegítő és a levezető gyakorlatokat, esetleg túlhajszolja magát, kellemetlen izomfájdalom lép fel. Az izomláz elmulasztása, annak módja ilyen esetekben mindig felvetődik, amit szerencsére számos technikával el lehet érni. Léteznek olyan készítmények, leginkább kenőcsök, sportkrémek, amelyek ezt a problémát hivatottak kezelni, megszüntetni.

Ezeket a drogériákban és a gyógyszertárakban lehet megvásárolni, de már számos webáruházban is elérhetőek. Használatukról, illetve az esetleges mellékhatásakról általában a termékhez mellékelt leírás ad bőséges tájékoztatást, az alkalmazásuk pedig igen egyszerű. Az általában krém, gél állagú termékekkel a fájó területet kell bekenni, majd azt jól bele kell masszírozni, egészen addig, ameddig azt a bőr magába nem szívja. Az izomláz elmulasztása bizonyos hatóanyagoknak köszönhető.

Néhány a népi gyógyászatban is megtalálható, mint például a levendula, a kamilla vagy a rozmaring, amelyek gyulladáscsökkentő hatásukról ismertek. Ezek a gyógynövények megtalálhatóak a legtöbb izomlazító krémben, amelyek hatásosak az említett panasz esetében is. Az izomláz elmulasztása manapság már nem nehéz feladat, hála a rendelkezésre álló készítményeknek, amelyekkel jelentősen felgyorsítható az izomregenerálódás ideje. Egy meleg vizes fürdő, a szőlőcukor fogyasztása közvetlenül edzés után, valamint a szaunázás is beiktatható is az izomláz elmulasztása érdekében.

Print Friendly, PDF & Email