Milyen szőlőt használjunk borunkhoz?

Ízletes szőlő
Ízletes szőlő

A magyar emberek számára a bor az egyik legfontosabb része az életnek. Sokan mindennap fogyasztanak egy kis bort a vacsorához, mivel remek ízük van a magyar boroknak, ha jó szőlő felhasználásával készítik el.

Manapság rengeteg különböző fajtát használhatunk az egyes borokhoz, azonban van egy olyan fajta, amelyet igen gyakran használnak a borászatok. A kékfrankos vörös borszőlő az egyik legnépszerűbb termesztett fajta hazánkban. A kékfrankos egy közép-nagy fürttel rendelkező kiváló termést adó gyümölcsfajta, amely remek ízvilággal rendelkezik. Zamatos, savakban gazdag és fantasztikus szinárnyalatokban pompázó bora nehezebb, fűszeres ételek mellé párosítva igazi gasztronómiai élmény. Nem sok dolog fogható hozzá. A kékfrankos szőlő érési ideje szeptember vége és október eleje közé esik, azonban a nyári időjárástól függően ez változhat. Előnye, hogy rendkívül ellenálló nem csak a talajjal viszontagságaival szemben, hanem a faggyal és a betegségekkel szemben is, ráadásul erős növekedésű és bőtermő is.