Testet élénkítő Nordic Walking túra

Nordic Walking túra

Gyakran szükségünk lehet valami olyan jellegű kikapcsolódásra, ami nem csak egyszerű pihenésből áll. A fekvés és televíziózás helyett, inkább mozgassuk meg izmainkat alaposan és érezni fogjuk, hogy visszatér belénk az élet. Ezt a feladatot a Nordic Walking túra révén, maximálisan teljesíthetjük. A festői környezet, ami a Pilisben vár minket, már önmagában üdítő. A friss levegő pedig tovább fokozza a kivételes hatást és még nem is beszéltünk a mozgás öröméről.

A Nordic Walking túra során, akár 15 kilométer is megtehető, ami alatt 800 méter szintkülönbség lesz leküzdve szinte észrevétlenül. Ha részt veszünk ezen az eseményen, akkor adott a jó társaság és biztosan nem fogunk unatkozni. Természetesen vannak olyan alapfelszerelések, amit magunkkal kell vinni. Ilyen a kellő mennyiségű ivóvíz és a szúnyog-, kullancsriasztó. A Nordic Walking túra a testünk mellett, a lelkünkre egyaránt kivételes hatással van. Kitisztulnak a gondolataink, ezért bármilyen komolyabb döntés előtt megéri előbb részt venni egy ilyen eseményen.

Mint a legtöbb sport, úgy ez is igényel némi felkészülést. Kellenek az alapok, amiket a Nordic Walking tanfolyam által ismerhetünk meg a legegyszerűbben. Sokan csak azért jelentkeznek erre, mert itt mélyedhetnek el kellően a részletekben és tudhatják meg, hogy ez a mozgásforma kielégíti-e igényeiket. Elengedhetetlen a tökéletes kiegészítő használat, sajátos kialítású bot formájában. A Nordic Walking tanfolyam erre szintén kiemelt hangsúlyt fektet. Lehetőség adódik több változat kipróbálása, hogy legyen összehasonlítási alap és megtaláljuk a személyre szabott tökéletes kivitelt.

Ezen eszközök általában alumíniumból vagy karbonba oltott üvegszálból készülnek. Rengeteg méret kapható és létezik teleszkópos típus. A Nordic Walking tanfolyam továbbá kitér a helyes technikák megismerésére, valamint a bemelegítés fontosságára részletezésére is. A nyújtás hiányában könnyedén húzódás, sérülés lehet egy edzés vége, ezért sajátítsuk el kellő mozdulatokat, hogy legközelebb, akár egyedül vághassunk neki a sport űzésének!

Print Friendly, PDF & Email