Vákuumtasak a hétköznapi konyhában

Vákuumtasak különféle konyhai praktikákhoz

A Sous-Vide, a marinálás, az érlelés, a pácolás és a regenerálás konyhai technikákban van egy közös pont. Ez pedig nem más mint a vákuumtechnológia, illetve a vákuumtasak, ami szinte tökéletes légmentes teret biztosít ezen eljárásokhoz.

Egy kezdő szakácsnak, illetve még egy tapasztalt háziasszonynak is elsőre furcsának tűnhetnek ezek a módszerek, azonban nem olyan bonyolultak, hogy csak a neves éttermekben kaphatnának helyet. Bátran lehet próbálkozni velük otthon is, mert nagyon izgalmas és változatos étkeket lehet megvalósítani.

Ugyanakkor, ha már kéznél van a vákuumtasak, akkor nemcsak a főzésben vehetjük hasznát, hanem a tárolásban is. Ugyanis a vákuumtasak biztosította speciális körülmények között, az élelmiszerek sokkal tovább elállnak anélkül, hogy bármilyen tartósítószert kellene hozzájuk adni. Ráadásul a minőségüket is jobban megőrzik, mintha normál módon kerülnének a hűtőbe vagy a fagyasztóba. Az, hogy a vákuumtasak szinte teljes mértékben elzárja az oxigént a benne lévő ételtől, esetenként meg is tízszerezheti a tárolási időt.