A hortenzia színes változatai

hortenzia
Hortenzia

Ennek a virágnak a megpillantásakor a könnyedség jut először az eszünkbe. Szeretnék felkapni egy hatalmas hortenzia csokrot vagy elültetni egy egész sort belőle úgy, hogy színes virágkalapok legyenek a kerti út mindkét oldalán? A növény a som virágúak rendjébe tartozik.

Leggyakrabban kisebb fák vagy cserjék formájában találkozhatunk velük, de vannak még indával rendelkező egyedek is. A virágai aprócskák, melyek egy nagy gömb alakú csokorba gyűlnek össze, illat nélkül. Ennek a gyönyörű virágzatnak köszönhetően, a hortenziát lehetetlen nem észrevenni. Az ültetést kora tavasszal vagy ősszel érdemes elvégezni.

Hideg éghajlat esetén, a palánták tavaszi ültetése ajánlott, hogy időben gyökeret ereszthessenek és könnyebben tolerálják az első (átültetés utáni) tél nehéz körülményeit. Az ültetési helyet előzetesen kell kiválasztani: minden hortenzia szereti a savas, jól megnedvesített talajt. Növekedhetnek úgy a napsütésben, mint a félig árnyékos helyeken. Tavaszi ültetéskor az egynyári hajtások kissé lerövidülhetnek 3-4 rügyre.