A kókuszolaj alkalmazása a bőrön

Kókuszolaj

Nagy részét közepes szénláncú zsírsavak alkotják, a laurinsav mellett megtalálható benne a kapron, a kaprin és a mirisztin sav is. A szűz kókuszolaj bio minősítéssel, kiváló ár-érték arányban megtalálható a gyógyszertárakban, valamint a gyógynövényboltokban. Nagyon sok termékkel ellentétben, a kókuszolaj bírja a magasabb hőmérsékletet, így alkalmazhatja sütéshez, főzéshez egyaránt.

A hidegen sajtolt kókuszolaj jó minőségű, szinte a legjobb és legegészségesebb, mert semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaz. Fantasztikus gyógyhatása van, mivel baktérium-, gomba- és vírusölő egyben. Emellett a bőr és a haj számára remek tápanyagforrás.

A kókuszzsír általában szagtalan és színtelen növényi termék. Két fajtája ismeretes, az egyik a szűrt, a másik pedig a szűz változat. A szűz kókuszolajat a friss gyümölcs húsából nyerik ki, ezt mechanikus úton állítják elő. Nagyon értékes készítmény, mivel nincs hidrogénezve. Bármilyen formában választja, nagyszerű lesz. Sokan kedvelik jó illata és aromája miatt, vásárolja meg bátran.