A légkondicionáló felüdülést hoz az otthonunkba

Többféle típusú klímák

Egy fárasztó nyári munkanap után, mi sem lehet kellemesebb, mint hazatérni a kellemesen hűvös otthonunkba, ledőlni a kanapéra és inni egy finom jeges limonádét!

Ez csak akkor valósítható meg, hogyha adott a nívós légkondicionáló a lakásban, különben nagyon meleggé válhat a helyzet, főleg a panelek esetében. Akkor már a szellőztetés sem fog segíteni, hiszen csak a meleg levegőt fogjuk beengedni a lakásba.

Szerencsére már olyan légkondicionáló modellek is vannak, amelyeknek a kültéri egysége megbirkózik több beltéri egység működtetésével, ezért nem kell mindegyiknek egyenként a falra furkálni a kondenzátorát, hanem egy fogja osztani a teljesítményt mindegyiknek, természetesen úgy, hogy a hatásfok akkor sem fog csökkenni, hogyha mindegyik egyszerre működik.

Az ilyen légkondicionáló sokkal költséghatékonyabb, mintha minden helyiségben külön használnánk egyet-egyet. Persze a mobil klímaberendezés mellett is dönthetünk, de annál számolni kell a nagy zajszinttel, ami az esti órákban elég kellemetlen tud lenni.

Print Friendly, PDF & Email