A pince párátlanítás elengedhetetlen fontossága

pince párátlanítás
Pince párátlanítás

Nagyon oda kell figyelni a páratartalomra, nemcsak a szobákban, hanem a pincékben is, hiszen könnyen a penészedésig fajulhatnak a dolgok. Akár még nyáron is nagyon könnyen bekövetkezhet a baj, ezért felettébb fontos, hogy figyelmet fordítsunk a pince párátlanítás folyamatára.

Egy fizikai terminus szerint ismert, hogy a meleg levegő sokkal több párát tartalmaz, mint a hideg, így nyáron sokkal inkább veszélyeztetheti pincénket a penészedés lehetősége. A csúnya foltok a falakon is könnyen kialakulhatnak, ami után könnyen észrevehető lesz a probléma, hiszen bomlásnak indul a vakolat, valamint megromolhat a festék is.

Természetesen erre is van megoldás, Szinte még új fejlesztésnek számítanak a párátlanító készülékek, amik optimális szinten tudják tartani a páratartalmat, így lehetetlen lesz, hogy megjelenjen a penész. Ez nagy előny, hiszen ha egyszer már beette magát a falakba, rendkívül drága és szinte lehetetlen eltávolítani. Ezért Ön is figyeljen a pince párátlanításra, mert jobb félni, mint megijedni!

Print Friendly, PDF & Email