A testfestés művészet vagy varázslat?

A testfestés művészete
A testfestés művészete

A régmúlt időkben, az afrikai és amerikai törzsek hatalmas varázserők és démonok világában éltek. A törzsi varázsló nagy befolyással volt a mindennapi életre, sokszor döntött élet és halál között. Többek között a testfestés is az ő szakmája volt, amelyeket általában különböző ceremóniák alkalmával festett a résztvevők és jómaga arcára, felsőtestére.

Minden varázslatra megvoltak a megfelelő idomok, amelyeket tapasztalt kézvonásokkal festett a kiszemelt törzstagra. Nem mindenki kaphatott varázsfestést, csak a kiváltságos vezetők és harcosok voltak felhatalmazva ennek az erőnek a birtoklására. A mai világunkba a testfestés teljesen más irányban fejlődik, már elveszítette a varázslatos erőket, csak kimondottan a művészetnek él.

A különleges festési technikákkal elért műalkotás, lélegzetelállító látványt nyújt, sokan el sem képzelik milyen lehetetlen dolgokra képesek a testfestők. Érdemes egy kicsit nézelődni az interneten, ahol sok képet lehet találni a testfestés folyamatáról, de leírásokat is az alkalmazott technikákról. Lehetséges, hogy megjön a kedve Önnek is valami hasonlóhoz.