Arctisztító kockázatos összetevők nélkül

arctisztító
Natúr arctisztító

A mai vegyszerekkel teli világban érdemes a bőr tisztítására is extra figyelmet fordítani. Már csak a levegőből is annyi szennyeződés jut a szervezetünkbe, hogy nem lenne szerencsés még az arctisztító által is újabb káros anyagoknak kitenni magunkat. Főleg, hogy az arctisztító elvileg arra szolgál, hogy megszabaduljunk minden olyan elemtől, ami negatívan hathat az arcunkra és azon keresztül az egészségünkre.

Tehát érdemes természetes alternatívákat keresni, amelyekből szerencsére egyre nagyobb a választék. Így már az egyéni igényeinket pl. SLS és SLES, parabén és parabén mentesség és elvárásainkat is figyelembe vehetjük a döntéshozáskor. Arra azonban nagyon vigyázni kell, hogy ne csak a neve legyen hangzatos az adott arctisztítónak!

Egyes gyártók csak marketingcélból hangsúlyozzák ki, hogy természetes anyagokat is tartalmaznak a kozmetikumok, de igazából azok csekély százalékot tesznek bele. Olyan natúr vagy bio arctisztító tejet, tonikot, gélt ajánlott felkutatni, ami bioaktív hatóanyagokkal rendelkezik és mentes mindenféle vegyi adaléktól és mesterséges illatanyagtól. Ilyent többek között a BIOLA kínálatában lehet találni, ahol natúr vagy tanúsított bio termékek vannak.