Az egyszerű elektromágneses szivattyú

Elektromágneses szivattyú
Elektromágneses szivattyú

Amennyiben Önnek is szüksége van egy szivattyúra, akkor döntsön az internetes vásárlás mellett, mert webáruházunk sokfélét forgalmaz! Az elektromágneses szivattyú nem mechanikai elven működik, ami képes az elektromos vezetőképességgel rendelkező folyadékokat mozgó alkatrészek nélkül szállítani.

Nincsenek benne könnyen meghibásodott alkatrészek, ezért az atomipar ilyen elven működő szivattyúkat használ a nukleáris energia előállításakor a nátrium folyadék szállítására. Az atomiparban kiemelten fontos, hogy a kockázat minimális, a teljesítmény pedig maximális legyen.

Az elektromágneses szivattyú története egyébként úgy indult, hogy a két tudós, Albert Einstein és Szilárd Leó szeretett volna megépíteni egy speciális hűtőszekrényt, amelyik leválthatta volna az akkoriban igencsak veszélyes kén-dioxidot eregető modelleket.

A találmány azonban nem futhatott be világra szóló karriert, hiszen a biztonságosabb freon bevezetésével okafogyottá vált a prototípus megvalósítása. A freont azóta ki kellett vonni a forgalomból, így a tudásanyag a háztartások helyett, az atomiparba került.