Édes és hasznos is a Néró szőlő

Néró szőlő

A magyar ember kedveli a bort és hazánk borvidékeinek a termékei Európában és világszerte is híresek, elismertek. A szőlősgazdák nap mint nap azon igyekeznek, hogy a lehető legjobb minőségű borok kerüljenek az asztalra. A jól megszokott, népszerű szőlőfajták között még „újoncnak” számít a Néró szőlő. Eredetileg csemegeszőlőként regisztrálták az egykori római császárról elnevezett gyümölcsöt, azonban magas cukorfokának köszönhetően, akár bor is készíthető belőle.

Nem is akármilyen, hiszen a fent említett csemegeszőlőből készült rozé orvosilag igazoltan gyógyhatású, gyulladáscsökkentő. Viszont, ha mégsem vagyunk a vörös nedű rajongói, a Néró szőlő önmagában is kiváló ínyencség, ha egy kis desszertre vágyunk. A hatalmas, tömött, kék fürtök kényeztetőek a szemnek, a mézédes, fűszeres zamat pedig az ízlelőbimbóinkat ejti rabul. Ráadásul, ha Néró szőlő termesztésére adja a fejét, viszonylag könnyű dolga van, hiszen a legtöbb gombás megbetegedésnek ellenáll és a fagyot is jól tűri, a sok csapadék viszont rothadást idézhet elő.