Gyorsítják a száradást a hőlégbefúvók

Hőlégbefúvók
Hőlégbefúvók

Az építkezéseken, lakásfelújításkor nem mindig ideálisak a körülmények. Az ilyen jellegű munkálatokat általában nyáron érdemes elvégezni, mert ekkor hamarabb megköt a beton, a csemperagasztó, gyorsabban szikkadnak a nedves falak, stb.

De nem lehet mindig tökéletesen időzíteni, viszont a száradás folyamata jelentősen felgyorsítható nagyteljesítményű hőlégbefúvók segítségével. Ez lehet elektromos, de a kínálatban megtalálható a gázolajjal működő változat is.

Minden modell esetében fel van tűntetve a teljesítmény. A falakra addig nem lehet festeni, amíg azok nedvesek. Hogyha nem száradnak ki és huzamosabb ideig nedvesek maradnak, akkor az előbb-utóbb a penész kialakulásához vezethet. Ebben az esetben valószínű, hogy újra kell vakolni az adott felületet.

A hőlégbefúvókkal a beázott, nedves pincehelyiségeket is ki lehet szárítani, továbbá kellemesebb munkakörnyezetet lehet teremteni. Elvégre gyorsabban halad a munka, hogyha nincs lefagyva, elgémberedve a kezünk a hideg miatt. Bizonyos modellek IPX4 védelemmel rendelkeznek.