Igenis kell az USB DAC

USB DAC
USB DAC

Manapság az audio témákkal foglalkozó fórumokon, oldalakon és blogokban nagyon sokszor esik szó a DAC-ról. Még egy szimplább készüléktől is elvárják sokan, hogy a USB DAC segítségével majd javíthassanak a hang minőségén. Aki pedig biztosra akar menni, az a legdrágább mellett dönt. Van is miből bőven választani, és az árat tekintve is óriási a felhozatal. Persze nem mindig kell a méregdrága termék mellett dönteni. Vannak elérhető árú USB DAC produktumok is, amelyek beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Remek választás lehet mondjuk a Google Chromecast Audio.

Ez a legolcsóbb módja, hogy a mobil hangjából jobbat lehessen kihozni. Az USB DAC segítségével például egy szilveszteri vagy szülinapi bulin meg lehet mutatni a barátoknak, jó hangosan, hogy mik az épp aktuális slágerek. Biztosan beválik még a Dacmagic XS és Herus USB DAC is. Sőt, nem okoz csalódást az Audioquest DAC-nál pedig USB-A dugós változat. Ezt közvetlenül rá lehet csatlakoztatni a számítógépünk USB aljzatára.

Amennyire fontos lehet ez a mobiloknál és számítógépeknél, a hangfal tüske alátét épp annyira lényeges a hangdobozok esetében. Igazából mindegy, hogy milyet választ az ember, és az adott termék mennyire drága, hiszen a lényeg, hogy legyen a hangfal alatt valami. Az olcsó hangfal tüske alátét bronzból vagy alumíniumból készül. Vannak menetes és ragasztható változatok egyaránt. A közép és felső kategóriás darabok merevebb és jobb vibráció csökkentő matériákkal rendelkeznek. A Soundcare esetében további sajátosság, hogy a tüskét és az alátétet egyetlen házba építették, így a hangfal tüske alátét biztosan nem karcolja össze a parkettát.

A hangfal tüske alátét révén, a hifi rendszer még levegősebb és árnyaltabb hangszínpadot produkál, sokkal tisztább basszussal és mélyebb térérzettel. Ezért is fontos ennek a kelléknek a megvétele. Ez megvehető a kacsa-audio.hu webboltban, aho találhatók alsó- és felsőkategóriás eszközök egyaránt. A cég vásárlási kötelezettség nélkül, otthoni teszt-meghallgatásra is lehetőséget biztosít. Ez nem sok boltban lehetséges. Ezért is annyira profi a KáCsa Audio.