díszcserjék

Illatos és különleges díszcserjék

Díszcserjék vásárlása előtt, mindenképpen érdemes figyelembe vennünk néhány fontos tényezőt, elsősorban azt, hogy milyen és mekkora terület áll a rendelkezésünkre.

Kisebb kertekbe ültethetünk például igazán egzotikus látványt nyújtó, lassú növekedésű bordólila japán juhart, de ez csak abban az esetben szerencsés választás, ha szépséges szerzeményünknek félárnyékos helyet tudunk biztosítani. A napfényt kedvelő díszcserjék közé tartozik a havasi törpefenyő és a csipkéslevelű magyal, ez utóbbi növény esetében különösen fontos, hogy élettere széltől védett legyen.

Ha szeretnénk, hogy a kertünk virághervadás után is élénk színekben pompázzon, akkor számunkra a leveleit ősszel tűzvörösre változtató magastörzsű madárberkenye az ideális választás.

Az illatos díszcserjék szerelmesei a különböző eukaliptuszfajták között találhatják meg kedvencüket, azok pedig, akiket leginkább a ritka növények vonzanak, a japán ernyőfenyő, az ausztrál kefevirág vagy a bíborvörös liliomfa mellett tehetik le a voksukat. A Gardencentrum internetes kertészetből mindez könnyedén beszerezhető.