Mennyire ismeri fel a pajzsmirigy működési problémáit?

Pajzsmirigy működési problémái

Az immunrendszer 70%-a a bélrendszeredben található. Ha az étkezésünk egészségtelen, akkor az immunrendszerünk is gyengül, ami pedig az anyagcsere belassulását eredményezi.

Itt a problémák sora nem áll meg, a rossz anyagcsere miatt, a pajzsmirigy is hamar megbetegedhet, az alulműködés következtében pedig elkezdődik a megmagyarázhatatlan súlygyarapodás. Bármelyik helyzet is álljon fenn, az emésztési panaszoktól kezdve a gyenge immunrendszeren át egészen a pajzsmirigy okozta elhízásig, a probléma forrását a helytelen táplálkozásban kell keresni.

Aki nem ismerné a táplálkozási háromszöget, annak érdemes tudnia, hogy étkezésünk felét a zöldségek és a gyümölcsök kell kitegyék, ezután jönnek mérsékelt mennyiségben a húsok és tejtermékek, illetve a piramis tetején helyezkednek el a magas szénhidrát és cukor tartalmú tésztafélék, sütemények, édességek.

Ezt a helyes étkezési módot kell mindenkinek visszalopnia az életébe ahhoz, hogy az egészség és a normál testsúly állandó maradjon. Aki pajzsmirigy problémákkal küszködik, oldalunkon hasznos cikkeket és tanácsokat olvashat.

Print Friendly, PDF & Email