szemfenéki lézerkezelés

Mi a lézeres retina műtét menete?

Sajnos Magyarországon is rengeteg ember kénytelen cukorbetegséggel élni, ami további egészségügyi problémákat okozhat. Többek között kialakulhat diabéteszes retinopátia, ami miatt szükségessé válhat szemfenéki lézerkezelés, amiről sokan nem tudják miként zajlik. A szemfenéki lézerkezelés célja a látásromlás megállítása, lassítása, illetve megelőzése. A budaiszemeszet.hu weblapon olvasható a műtét teljes menete. A szakemberek az eljárás során lézerfényt juttatnak a látóhártya bizonyos területeire, ami égési sérülést, gyulladást és hegesedést okoz.

A Budai Szemészeti Központban a szemfenéki lézerkezelés során kíméletes, 577 nm-es sárga lézerrel dolgoznak, amit több mint 20 éve kiváló eredménnyel használnak a szemészek világszerte. Ellentétben a nagyobb energiával dolgozó lézerfénnyel, így alacsonyabb energiaszinttel lehet elvégezni a hegesítést, ami jobban tolerálható kezelést biztosít és a páciens látását is kevésbé befolyásolja.

A sárga lézer technológia lehetővé teszi a retina kíméletes kezelését azáltal, hogy elkerülhető a látható hegesedés. A szemfenéki lézerkezelés által, a szemész szakorvosok szándékosan hoznak létre károsodást a látóhártyán. Ezen terápia után nem várható látásjavulás, csak a látásromlás megállítása, lassítása vagy megelőzése. A kezelés szövődményeként előfordulhat átmeneti látásromlás, de ez néhány hét alatt, bármiféle egyéb kezelés nélkül elmúlik. Azonban az is megtörténhet, hogy ismételt lézerkezelésre lesz szüksége a páciensnek.

A Budai Szemészeti Központ azért jelent jó választást, mert az itt dolgozó szemész szakorvosok rendszeresen végeznek szemfenéki lézerkezelést, így nagy tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren is. A weboldalon kérhetünk időpontot egy konzultációra, aminek során megtudhatjuk azt is, hogy a beavatkozás esetünkben kivitelezhető-e. Ha nincs más megoldás, akkor állítsuk meg a látásromlást lézeres retinaműtét által és ehhez válasszuk a legjobb szakorvosokat! Budapesten és Debrecenben egyaránt igénybe vehetjük a szolgáltatásaikat.