online pénztárgép

Miben előnyös az online pénztárgép használata?

Az üzletvezetés során többre kell odafigyelni, mint a kiváló marketing. Tény, hogy mindennek valahol ez adja az alapját, mert reklám nélkül nem lesz vásárló, így bevétel sem. A részletekre tehát mindig muszáj adni. A különféle árucikkek gyors értékesítésében, a kedvező árak mellett, olyan dolgok is szerepet kaphatnak, mint a megfelelő berendezés. Itt van máris az online pénztárgép. Az állami apparátus igyekszik mindenen a szemét rajta tartani, amire a digitalizáció adott hatékony választ. A kasszák régen még az adatokat egy fekete dobozba gyűjtötték, amiket így időközönként le kellett menteni és adathordozón keresztül benyújtani az illetékesek felé.

Ma ez már nincs, mert az online eszközök folyamatos kapcsolatban állnak a NAV szerverekkel és azokhoz rendszeresen küldik a feldolgozásra váró számokat. Természetesen ez a technikai újítás többe kerül. A nagy átállás 2017-ben történt meg, aminek sokan kevésbé örültek, de muszáj volt meglépjék. Ettől kezdve viszont már alap az online kasszák beszerzése, amibe minden üzletvezetőnek be kell fektetnie. Vannak ugyanakkor költséghatékony megoldások e tekintetben. Erre is felhívja a kereskedők figyelmét a CMO.

A bérlési konstrukciókon keresztül például néhány ezer forintos havidíjért cserébe teljes értékű csomagok vehetőek igénybe, olyan előnyökkel, mint a gyors szerviz és időközönkénti csere. Ugyanakkor van esély a vásárlásra, amennyiben szeretnéd magadénak tudni a készüléket. Előnyeit tekintve, a CMO online kasszák olyan tulajdonságokkal bírnak, mint a megbízhatóság, kompakt mért, nagy tudás, gyors papírcsere. Ez utóbbira nagy szükség mutatkozik, főként az ünnepek körüli jelentős forgalomnál, amikor tényleg minden perc számít és senki sem akarja az idejét vesztegetni.

A CashBox és a Fiscat pénztárgépek különösen kedveltek, a nagyméretű és megvilágított kijelzőjükből adódóan. A fix telepítésű rendszerek mellett, ma már van esély mobil változatok beszerzésére is. Megéri tehát alaposan körülnézni a kínálatban, mielőtt a végső döntés megszületne. Igaz, hogy egy olyan eszközről van szó, ami nem hoz bevételt, de kötelező a jelenléte az üzletműködés szempontjából, így nem mellőzhető semmilyen tekintetben.