szálkásítás

Mikor kell szálkásítani?

Vannak, akik évek óta edzenek, építik az izmaikat, de valahogy mégsem tökéletesen elégedettek az alkatukkal, kinézetükkel. Lehet, hogy azért van ez, mert nem teljesen láthatóak a kemény munkával kiépített izmok, de ezen lehet segíteni szálkásítással. Ennek a segítségével több eséllyel hoz a szálkásítás garantált sikert a haladóknak. A szálkásítás voltaképpen zsírvesztés, az izomtömeg megtartása mellett. Itt arról van szó, hogy a kemény munkával elért izmokat láthatóvá tesszük úgy, hogy a fölöttük lévő zsírréteget elvékonyítjuk, eltávolítjuk. Egy hosszabb folyamat egyik eleme ez, aminek a végén elérhetjük a legjobb formánkat.

Ehhez azonban szükséges, hogy legyenek szépen felépített izmaink, amelyek előbukkanhatnak. Nincs szálkásítás, ha nincs megfelelő izomzat, hiszen akkor nincs, ami láthatóvá váljon, legfeljebb a csontjaink. Ha megkezdjük a szálkásítás folyamatát, számítanunk kell arra, hogy itt már nem érvényesek az addig működő alapelvek, hiszen az izomépítéskor kevesebbet, de jobb minőségű ételeket ettünk, csökkentett szénhidráttal, növelt fehérjével, illetve rendszeresen edzettünk.

Ez elég is volt ahhoz, hogy a kezdeti eredményeket elérjük. Ez az időszak könnyen kontrollálható, mérhető, láthatjuk, hogy a mérleg mutatója lassan ballag lefelé. A szálkásítás során viszont egészen más szempontok fontosak. Ekkor már az a cél, hogy megtartsuk az elért izomtömeget vagy minimalizáljuk a vesztést és úgy próbáljuk meg lefaragni a zsírt, hogy közben szépen kirajzolódjanak a felépített izmok. Nem egyszerű feladat ez, mert a testünk ragaszkodik a zsírtartalékaihoz.

Pedig valahogyan rá kell bírnunk a szervezetünket arra, hogy megmozdítsa a zsírt, de ne bontsa le a hosszú hónapok kemény munkájával felépített izmokat. Profi segítséget is igénybe vehetünk a célunk elérése érdekében, például a 12 hetes Intenset edzésterv és diéta rengeteg támogatást kínál. Ha ki akarjuk próbálni, adni ennek a programnak egy esélyt, akkor megtalálhatjuk az intenset.hu weboldalon. Nem kell érte fizetni, teljesen ingyen érhető el.