Mosódió és gél

Mosódió
Mosódió

Egyre többen ismerik meg a kíméletes háztartás elveit. Ezekkel a környezetbarát anyagokkal ugyanúgy el lehet végezni mindazt, mint a súlyos környezeti károkat okozó vegyszerekkel.

Sajnos ezek nemcsak a környezetet, de az emberi egészséget is negatív irányban befolyásolják, ezért jobb addig abbahagyni a használatukat, amíg nem okoznak nagyobb bajt. A mosáshoz használható a mosódió, ami teljesen növényi alapanyag, valamint a mosószóda, ami vegyipari anyag ugyan, de lebomlása során nem terheli túlságosan a környezetet.

Legjobb, ha a mosódió egy kis vászonzacskóba kerül és ilyen módon 2-3 alkalommal használható. Ezután pedig felhasználható kézi mosó gél készítéséhez, majd a legvégén komposztálni lehet. Amennyiben a ruha nagyon piszkos, úgy mosószódát is adhatunk a mosódió mellé, így biztos lesz a siker.

Aki jobban kedveli a folyékony mosószert, az akár házilag, de készen is vásárolhat mosódió gélt. Ezzel elkerülhető a vászonzacskózás, hiszen bármelyik vegyi alapú folyékony mosószerhez hasonlóan kerülhet a ruhák közé.