orvosi acél piercing

Sokáig megőrzi fényét a orvosi acél piercing

Az orvosi acél piercing gyártásához felhasznált nemesfémet az orvostudományban is használják, például csontrögzítő csavarokhoz, csontlemezekhez, sőt, szívritmus szabályozókhoz is. Magasfényű a felülete, nem rozsdásodik, nem foltosodik, emellett nagyon tartós és erős.

A feldolgozás során, az anyag nagyon jól hajlítható és formázható, ami különféle tervezési lehetőségeket tesz lehetővé. Ezek a tulajdonságok tökéletes anyaggá teszik a tartós és vonzó orvosi acél piercing készítéséhez.

Ennek ellenére, nem javasolt a használata frissen átszúrt vagy sebes helyeken, pusztán azért, mert kétszer olyan nehéz, mint a titán és alacsony a nikkeltartalma. Emiatt a orvosi acélból készült piercingek nem alkalmasak első használatra és nikkelre érzékenyeknek.

Mégis számos előnnyel rendelkeznek, például az ezüstből készült ékszerekkel szemben. Az ezüst idővel oxidálódik és fokozatosan feketévé válik. Ennek az oxidációs folyamatnak a részeként apró részecskék szabadulnak fel, amik a viselésekor bőrirritációt okozhatnak. Ez a probléma nem áll fenn az orvosi acél piercing esetében.