Szüreti mulatság a törökbálinti idősek otthonában

Törökbálinti idősek otthona

Október 5-én „Lipem – lopom a szőlőt….” címmel szüreti mulatságot hirdettünk gondozási szolgáltatásaink keretében a törökbálinti idősek otthona lakóinak. Szőlőindás lugas alatt foglaltak helyett az öregek otthona lakói, akiket szőlő, pogácsa és bor várt az asztalokon, hogy előadás alatt is tudják „lipni – lopni”, csipegetni a harapnivalót.

Új kéttagú fellépő páros mutatkozott be az öregek otthonában, akik húzták a talpalávalót. Közös körtánccal kezdtünk, ahol a törökbálinti idősek otthonának lakói és a dolgozók közösen táncoltak. Volt olyan kedves lakónk, aki a táncolás hevében botját is eldobta, hogy feleségét megtáncoltassa. Pihenésképpen a zenészek a lakók kívánságára eljátszották saját nótájukat, ami emelte a hangulatot.

A mulatság végére mindenki kellően elfáradt, de mosolygó arccal indultak kipihenni ezt a kellemes fáradtságot…

Hasonló módon nagyon élvezték a törökbálinti idősek otthonai lakói, hogy október egyik délelőttjén csivitelő gyerekek zaja visszahangzott a folyósón.Nem először érkezett már hozzánk, az idősek otthonába a kis csapat, hogy velünk töltsék a délelőttöt. az öregek otthonának lakói a könyvtárban várták az óvodásokat, ahol előkészültünk a gyerekek fogadására. Hamupipőke című mesefilm nézéssel kezdődött a program, amit közös játék követett, melynek során közösen segítettek Hamupipőkének az összekeveredett magokat szétválogatni. A lelkes munka összekovácsolta az asztaltársaságot, ahol lakók és gyerekek együtt gyűjtögették külön poharakba a magokat. A törökbálinti idősek otthonának egyik kedves lakója elmesélte a gyerekeknek, hogy az ő idejében hogyan mesélték neki a Hamupipőkét. A régi idők meséjét a gyerekek csendben nagy odafigyeléssel hallgatták végig.

Közös program folytatásaként egy őszi asztali díszt készítettek, amit nagy lelkesedéssel el is vittek óvodájukba a gyerekek.
Jó idő lévén közös sétával zártuk a délelőttöt itt a törökbálinti idősek otthonának ősfás parkjában.