Ütvecsavarozó

Ütvecsavarozó vagy fúrócsavarozó: melyiket mikor érdemes használni?

A modern technikai megoldásoknak hála, már szinte minden feladat ellátására létezik valamilyen eszköz, amivel gyorsabban és pontosabban lehet dolgozni. Ahhoz viszont, hogy ezeket használni lehessen, először fontos az ismeretük. A megnevezések területén is alakulhatnak ki keveredések. Remek példa erre az ütvecsavarozó vagy fúrócsavarozó, esetleg az ütvefúró termékek közötti átfedés. Összességében elmondható, hogy mindegyikkel lehet fúrni, de az ütvecsavarozó nem kimondottan arra lett tervezve.

Végső esetben megoldható vele a munka, de nem éri meg erőltetni. Ellenben a fúrócsavarozó már alkalmas nagyobb hatékonysággal lyukak készítésére, bár inkább csak puhább anyagokban. Ezzel szemben, az ütvefúró a keményebb komponensekkel is elbánik. De maradjon a fókuszban a legelső kategória, aminek előnyeit több szakmában lehet kihasználni. A Profibarkács webáruház szerint „a makacsul beragadt vagy túlhajtott csavar eltávolítása gyerekjáték egy jól megválasztott nagy nyomatékú ütvecsavarozóval”.

Ilyen formában az autószerelésben, építőiparban, de a famegmunkálás, bútorkészítés terén ugyanúgy megfizethetetlen a jelenléte. Mivel található benne ütőmű és nagy nyomatékkal rendelkezik, ezért a teljesítménye kimagasló. Azokat a rögzítő elemeket, amiket kézzel képtelenség lenne eltávolítani, de még hagyományos csavarozóval is, többé nem okoznak gondot. Főként a hatlapfejű szerkezeti csavarokhoz, anyákhoz és a különféle bitek cseréjéhez ideális. Az elektromos változatok egyik népszerű típusa az akkumulátoros kivitel.

Itt nem kell a hálózati áramforrásra támaszkodni. Vásárlás során nézd meg alaposan az akkumulátor kapacitását, mert ez összefüggésben van a teljesítménnyel, valamint meghatározza mennyi időn keresztül tudod majd használni töltés nélkül a készüléket! A márkák tekintetében igen nagy a felhozatal, mivel a Yato, Verto, Neo, Graphite, Extol, Scheppach, de ezek mellett még a Hyundai, Hecht, Einhell, Aeg, Sthor védjegye alatt szintén található több variáns. Ne kapkodd el a döntést, mert egy hűséges munkatársról van szó, amire sokszor számíthatsz!