A testfestés szépséges művészete

Testfestés, mint művészet
Testfestés, mint művészet

Annak ellenére, hogy szüleink mindig ránk szóltak, hogy ne írjuk össze a kezeinket, mégis megtettük akarva vagy akaratlanul. Lehet így kezdődött a testfestés, ami mára egy egész karakteres művészetformává nőtte ki magát. Több típusa is létezik, amelyek közül talán a legismertebb a hennával történő festés.

Ez lényegében növényből elkészült paszta, aminek a használata után, a bőrre rajzolt minta, száradás után rajta marad, még kézmosás után is. A hennázás leginkább a fesztiválon résztvevő fiatalokon látható, főleg azokban az országokban, ahol megterem a növény.

Az utóbb említett testfestés formával szemben, manapság egyre gyakoribbá válnak azok a bőrfelületre történő rajzok, amelyek a vállalkozó szellemű személyek teljes testét befedik. Ezek közül rengeteg ötletes, művészi és szemmel láthatóan az elkészítéséhez sok időt igénylő testfestés létezik. Állatokat, különböző motívumokat, sőt, olykor teljes öltözetet festenek az illető személyre, ami igencsak látványosan mutat és néha meghökkentő hatással bír.