Gyors fellépés bőrviszketés ellen

Bőrviszketés

Az emberi szervezet egy nagyon speciálisan és jól működő rendszer, ha minden a rendelkezésére áll. Sajnos, azonban bizonyos esetekben fellépnek valamilyen rendellenességek, amiket külső vagy éppen belső tényezők váltanak ki. A bőrviszketés járhat nyilvánvaló tünetekkel, amilyenek a kiütések, de az is megesik, hogy nincs szemmel látható oka. Lássuk akkor kicsit részletesebben, hogy pontosan mi is válthatja ki: csípés (növény, állat), belső szervi rendellenességek, fertőzések, különféle kémiai vegyszerek, erős napsugárzás. Ezzel azonban még nem merítettük ki a teljes palettát.

A bőrviszketés igen kellemetlen lehet, amitől mindenki igyekszik gyorsan megszabadulni. Ha minél jobban kaparjuk a sérült területet, az ugyanakkor nem segít, hanem csak ronthat a helyzetünkön. Első lépésben érdemes a kiváltó okot megkeresni, majd ennek megszüntetésével a tünet is elmúlik. Amennyiben maga a kiütés a probléma, akkor alkalmazzunk nyugtató és hidratáló készítményeket a bőrviszketés enyhítésére.

Mindezek mellett még nem árt, ha a testünket felvértezzük kellő védelemmel az ilyen esetekre. Egy erős és jól működő szervezetben ugyanis nehezebben alakulnak ki elváltozások és a külső ingerek sem nyilvánulnak meg erőteljesen. A vitaminokban gazdag élelmiszerek fogyasztása és más körömerősítő készítmények szedése gyorsan érezteti hatását. Bár megesik, hogy csakis egy adott egészségügyi panaszt szándékozunk megszüntetni, például a körömerősítő termékek szedésével, de az mégis kihat több szinten.

Az ásványi anyagok, nyomelemek ugyanis oda épülnek be először, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. A körmök gyengesége pontosan azt jelzi, hogy már valamilyen összetevőből nagyon sok hiány lépett fel a szervezetben és innen vonja el testünk, hogy a létfontosságú szervekben pótolja. A körömerősítő készítmények tehát több szinten is hasznunkra vannak. Viszont jobb nem megvárni, hogy szükségünk legyen a körömerősítőre, hanem folyamatosan gondoskodni azoknak bejuttatásáról, akár a mindennapi étkezések során is.

Print Friendly, PDF & Email