Milyen a jó stoplis cipő?

Stoplis cipő

Amikor a kezdő focista nem tudja eldönteni, hogy milyen labdarúgó cipőt akar beszerezni, jól teszi, ha a tapasztaltabbakra hallgat. Mivel a stoplis cipő felhozatal hihetetlenül nagy, érthető, hogy nem egyszerű megtalálni a legjobbat. De szerencsére a focisztárok beszámolói révén meg lehet találni a tökéletes terméket.

Természetesen az nem baj, hogy bő a választék, hiszen ezáltal még jobban ki lehet szolgálni a labdarúgás szerelmeseit. A focicsillagoknak nyilván már rég megvan, hogy milyen lábbeliben szeretnek pályára lépni. Sokan a gumistoplis és fémstoplis cipők mellett tették le a voksukat.

Az ilyen stoplis cipő mindenképp jónak mondható. Egyesek ezeket csak klasszikus labdarúgó lábbelikként ismerik, ami érthető is, hiszen több évtizede már ezek uralják a terepet, persze egyre modernebb formában. A világon három nagy sport brand is készít ilyen stoplis cipő fajtákat: a Puma, a Nike és az Adidas.

Az első márka leghíresebb stoplis cipő fajtája a King nevet viseli, a Nike lábbelije a Tiempo, míg az Adidasé a World Cup. Ezek mind bőr cipők, amik megadják a kellő stabilitást és kényelmet. Ezek minden téren jobbak, mint a műanyag fajták, amik sérülés veszélyesek, mivel nagyon vékonyak.

Illetve oda kell figyelni a stoplik elhelyezésére is, ugyanis ezek is veszélyforrást jelenthetnek. Egyesek szerint a hosszú stoplis cipő fajta nagy százalékban járul hozzá a keresztszalag szakadáshoz. Itt a sérülést az okozza, hogy a kerek stoplival bíró cipőknél sokszor kifordul a talaj egy hirtelen mozdulatnál, de a stoplik megkapaszkodnak a talajba és emiatt fordul ki a térd.

Print Friendly, PDF & Email