Mozgássérült WC, támasz az önálló életvitelhez

Mozgássérült wc
Mozgássérült wc

A klasszikusan kiépített mosdók gyakran okoznak gondot a mozgássérülteknek, akadályozva őket a tisztálkodásban, az illemhely használatában.

Ezért az épületgépészet az utóbbi időben egyre több kutatást végzett, hogy az újonnan gyártott eszközök a mozgássérültek különleges igényeiknek is megfeleljenek. A mozgássérült WC lényegesen különbözik klasszikus modellektől. Az első igen szembetűnő változás a magasított tartószerkezet és a robosztus kialakítás.

A mozgássérültek nem tudnak nagy erőfeszítést kifejteni, nem tudnak önerőből magasra emelkedni, ezért az a legjobb megoldás, ha a mosdó eszközei falra vannak szerelve a tolókocsi magasságban. Ez a mozgássérült WC esetében is nagyon előnyös, hiszen így akadálymentesen a kagyló mellé tudnak gördülni és segítség nélkül használhatják. Persze az átüléshez segíthetnek a kapaszkodók, amelyeket a falra lehet szerelni, esetleg falra hajlítható változatban. Mindezen eszközök sokat jelenthetnek a mozgássérült életvitelében, támaszt nyújt az önellátásban.

Print Friendly, PDF & Email