Szabaduljunk meg a penészgomba allergia okozójától!

Védekezzünk a penészgomba allergia ellen!
Védekezzünk a penészgomba allergia ellen!

Az esztétikai oldalán kívül, igen nyomós egészségügyi oldala van annak, hogy a falakon felbukkanó penészt eltüntessük. Továbbá, igen kellemetlen helyzet, amikor vendéget várunk és furcsa foltok éktelenkednek a szobákban, a fürdőszobában.

Penészgomba allergia elkerülése végett, célszerű szabályozni az otthonunkban lévő levegő nedvességtartalmát, hogy a nedves, esetleg megrepedt falak ne biztosítsanak megfelelő táptalajt a különböző kórokozók, gombák felbukkanására.

Nem elég a penészfoltokat időleges megoldásokkal, például szivaccsal való letörléssel vagy sólámpa használatával eltüntetni, mert ezek csak az eredményt kezelik több-kevesebb sikerrel, nem pedig a probléma gyökerét.

Hiába tüntetjük el a szemrevaló foltokat, attól még ugyanúgy tüsszenthetünk, folyhat, viszkethet az orrunk, szemünk, erőteljesen köhöghetünk, de az asztmához hasonló rohamok is felléphetnek. A penészgomba allergia vagy más típusú megbetegedések elkerülésére egy páramentesítő készülék használata javasolt, amivel stabilizálhatjuk a levegő nedvességtartalmát.

Print Friendly, PDF & Email