Egyéni igényekre szabott öntözőrendszer Debrecenben

öntözőrendszer Debrecen
Öntözőrendszer Debrecen

Csongrád megye kerttulajdonosai gyakran kérdeznek minket az automata locsolórendszereknek telepítésének költségeiről. Erre általában azt tudjuk felelni, hogy az öntözéstechnika Makó és a többi városok, falvak területén is olcsóbb megoldás, mint egy kertész szolgáltatásainak megfizetése. A locsolórendszer egyszeri befektetést jelent, utána az öntözés hosszú ideig működik. Nem szabad megfeledkeznünk a vízkészletek jelentős megtakarításáról és a rendszer használatának hatékonyságáról sem. Az automata öntözéstechnika Makó lakosainak kínált tarifája a projekt teljes kidolgozása után határozható meg.

A tervdokumentációt minden ügyfél esetében egyénileg készítjük el. Ennek eredményeként a megrendelő megkapja a saját kertjére szabott optimális megoldást. Ehhez figyelembe vesszük a talaj tulajdonságait, a növényfajtákat, a vízforrás jelenlétét, jellemzőit és tartományát, de az ügyfél egyedi kívánságait is. Az öntözéstechnika Makó kertjeire szabott költsége a terület nagyságától és a kiválasztott rendszer típusától függ.

Az automata locsolótechnikákat különféle típusokra osztják, a komplexum elemeinek elhelyezkedésétől függően. A hagyományos sprinkler öntözőrendszer Debrecen térségében az eső elvén működik. Megkülönböztető tulajdonsága az egyszerűség, a megbízhatóság és a könnyű használat. Ezzel a megközelítéssel a növények, a gyep és virágágyások locsolása ajánlott. A sprinklerek felszerelésének fő követelménye a következő. A szomszédos eszközök működési tartományának keresztezniük kell egymást. Így elkerülhető a száraz területek megjelenése a kertben.

A csepegtető öntözőrendszer Debrecenben a gyökérzónák, az üvegházak és a kerti parcellák locsolására használatos. A berendezéseket, amelyek speciális csepegtető csövekből állnak, a növények soraiba helyezik. A föld alatti öntözés hasonló a csepegtetős megoldáshoz. Ebben az esetben a csöveket a föld alá helyezik és a víz közvetlenül a növények gyökerébe áramlik. A kombinált öntözőrendszer Debrecen telkein olyan terület locsolására szolgál, ahol számos különféle megoldás került alkalmazásra.