Működő szociális segítség Debrecenben

A segélyszervezetben állandóan vannak feladatok
A segélyszervezetben állandóan vannak feladatok

Munkánk során nagyon gyakran találkozunk olyan személyekkel, akik nehezen boldogulnak a különféle ügyintézésekben, illetve akik állandó munka és jövedelem hiányában szorulnak segítségre. Éppen ezért, az ország több városában végzünk szolgálatot.

Ökumenikus szervezetünk szociális segítség Debrecen állomásán is végez ilyen jellegű munkát. Többek között, az utcán élő embereknek biztosítunk napi melegedő szolgáltatás keretében, étkezési és tisztálkodási illetve mosási lehetőséget, valamint különféle ügyintézésekhez adunk útmutatást.

Amikor valakinek tartósan nincs munkája és nincs mögötte megfelelő családi háttér, akkor nagyon gyorsan és könnyen kerül az utcára. Ezt tapasztaljuk a szociális segítség Debrecen állomásán is. Sokan az utcán élő emberek közül nem tudnak megfelelni a nappali melegedő feltételeinek.

Számukra is igyekszünk biztosítani azokat az élethez szükséges feltételeket, amelyek legalább valamennyire megkönnyítik a helyzetüket. Többféle foglalkozást ölel fel a szociális segítség Debrecen ökumenikus szolgálata, amellyel igyekszünk minden hozzánk fordulónak segíteni.