kötelező biztosítás kalkulátor

Online kötelező biztosítás kalkulátor használata: már csak ezért is megéri

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, vagy röviden KGFB, minden gépkocsit üzemeltetőnek kötelező és a közúti balesetek során okozott károk fedezését szolgálja. A KGFB díja azonban nem egységes, hanem több tényezőtől függ, mint például a gépjármű típusa, életkora, teljesítménye, a vezető baleseti előzményei, a biztosítási időtartam, a választott biztosító. Éppen ezért érdemes összehasonlítani a különböző ajánlatokat és kiválasztani a legkedvezőbbet. Hogyan tudod ezt megtenni egyszerűen és gyorsan?

A válasz az online kötelező biztosítás kalkulátor, ami egy internetes alkalmazás. Nem véletlen, hogy egyre többen használnak kötelező biztosítás kalkulátort. Ennek számos előnye van. Ilyen, miszerint időt és pénzt spórolhatsz vele, ugyanis nem kell külön-külön felkeresned a biztosítók honlapjait vagy ügyfélszolgálatait, hanem egy helyen megoldhatod a díjszámítást és a szerződéskötést egyaránt. Tovább menve, több biztosító ajánlatát is megtekintheted és összehasonlíthatod a díjakat, a fedezeteket, a kiegészítő szolgáltatásokat, valamint a szerződési feltételeket.

Így könnyebben felmérheted, hogy melyik biztosító felel meg leginkább az igényeidnek és a lehetőségeidnek. További érv a kalkulátor mellett, a rugalmasan választható a fizetési módok. Az online kötelező biztosítás kalkulátor általában több lehetőséget is kínál, mint például bankkártyás, átutalásos, csekkes, vagy éppen részletfizetés.

Ha mindez még nem lenne elég, akkor itt az újabb indok! Teljesen biztonságosan és egyszerűen intézheted a KGFB ügyeidet, hiszen az online kötelező biztosítás kalkulátor általában megbízható, ellenőrzött oldalakon működik, amelyek megfelelnek a jogszabályi és adatvédelmi követelményeknek. A kalkulátor használata során csak néhány alapvető adatot kell megadnod, amilyenek a gépjármű rendszáma, a vezető születési dátuma, a bónusz-malus besorolás és a kívánt biztosítási időtartam. A kalkulátor ezek alapján kiszámolja a díjakat, majd megjeleníti a találatokat. Ha megtaláltad a megfelelő ajánlatot, akkor csak néhány kattintással megkötheted a szerződést és letöltheted a biztosítási kötvényt.